recept: Fehérbab krémleves, Kifőzde
Fehérbab krémleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

35 dkg fehérbab,
1 fej saláta,
2 dl tejföl,
1-2 ek morzsolt tárkony,
2-3 ek tárkonyecet,
só, pirospaprika, zsír, liszt



A babot megtisztítjuk, megmossuk, előző nap beáztatjuk.
Ebben az áztatólében megforraljuk, 3 perc múlva leszűrjük, tiszta vízzel készre főzzük, szitán áttörjük.
Fűszerezzük tárkonnyal, sóval, tárkonyecettel vagy normál ecettel, majd rózsaszín (csak egy csipet pirospaprikával készült) rántással berántva felfőzzük.
A rántással egyidőben beletesszük a megmosott és kb. 5 cm-es kockára vágott fejessalátát.
Tejfölre szedve tálaljuk.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántás, habarás
 bableves Franci kénye-kedvére
 Jókai bableves
 babgulyás

Forrás: A Hirlap szakácskönyve

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.03.15. Utoljára frissítve: 2009.03.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 11:49:51 - 1.71)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez